- dinsdag 24 juli 2018
Het was me het weekje wel en dit is ook alweer de dertigste ,,wel en wee,, en nog acht weekjes te gaan en het duivenseizoen zit erop, dat gaat snel zal u zeggen. Zelf vind ik het te lang duren en verlang naar het einde. De temperaturen zijn heel hoog en elke week moeten de duiven tot het gaatje gaan en dat is duidelijk te zien , tenminste voor wie er oog voor heeft. Verder ga ik hier niet op in want soms is zwijgen beter dan iets zeggen.
Dagfond heb ik ook deze week niet mee gedaan met de duidelijke rede dat weken terug het late lossen een drama was en eerlijk gezegd probeer men het nu beter te doen en zeker op de dagfond. De jonge duiven en vitesse2 vlucht had van mij een uurtje eerder los gemogen maar we zullen het er mee moeten doen, de LC beslist.
Zelf ga ik elke dag ruim anderhalf uur eerder het bed uit om de jonge duiven uit te laten, als het nog koel buiten is, nu de vluchten begonnen zijn willen ze zelf minder trainen maar voorlopig lukt het me om ze aan de gang te houden. Ook krijgen ze een keer meer het bad in het hok maar hoofdzakelijk om een hogere luchtvochtigheid in het hok te creëren.
Ook in de middag gaan de duiven er pas rond zes uur uit als het wat koeler wordt.
Deze week deden we dus wel mee aan de wedvlucht Quievrain.
De oude duiven had ik afgelopen week weer terug op weduwschap gezet en idd ze raakte gelijk weer de lijst, nog niet geweldig maar wel raak.
Bij de jonge duiven wel een hele mooie tijdduif maar die vond het nodig om in het bad waar geen water in zat te gaan zitten en toen ik hem eruit joeg naar het dak te gaan en dit kunststukje driemaal te herhalen, waarmee ik niet zeg dat ik de eerste prijs verspeelde want na de verrekening van het afstand verschil was dat niet gelukt maar ik had wel 90 seconden vroeger kunnen zitten, jammer dan.
Na de jonge duivin kwam een jaarling doffer en toen draaide er opeens een heel klad door de put heen die elkaar ophielden, ook hier mijn motto ,,jammer dan ,, en ik kan er niet koud of warm meer van worden ze zijn immers thuis zoals ze komen en dat zegt voor mij genoeg.
Zowel de eerste jonge duivin als de jaarling doffer komen uit het kweekhok uit koppel 4 te weten Jonge Blue Favori uit ( zoon Titan ,W.A.de Bruijn) X Dtr Blue Favori ( W.A.de Bruijn ) X Jonge Sharon (Allesandro W.A. de Bruijn) x Jonge Sharon (Everling ,, Nanteuil x Olympic Sharon.) dus het Oostblok uit Zuid Holland zit ruim in deze duiven vertegenwoordigd.
Ienepien had me al gewaarschuwd zet drinkpotten op de plank en idd bij de oude duiven doe ik dat ook al enkele weken maar bij de jonge duiven was dit nog niet gedaan, maar een oude ezel stoot zijn kop geen twee keer aan dezelfde steen dus vanochtend op alle planken drinkgootjes aangebracht die ik nu nadat de duiven de middagverzorging hebben gehad omkeer zodat ze dan kunnen drogen en in de ochtend bij het uitlaten vul ik ze dan, zo weten ze al snel dat er water op de plank staat , één nadeel de kraaien , tortelduiven en andere vogels hebben dit ook snel door.
Dit jaar hing hier de appelboom weer een keer vol met appels en waar ik andere jaren geen last van had heb ik nu wel die grote groene halsbandparkieten. De krengen vreten mijn hele boom leeg, jammer het is de natuur en de winkel ligt immers ook vol met appels.
Dit was het weer voor deze rondom en ik zou zeggen tot de volgende.
Racing Pigeon Whisperer.