- maandag 03 september 2018
Onlangs kreeg ik het verzoek om een ziek ogende nestpieper weer letterlijk op de been te helpen, want hij zakte erdoor heen. En ja, geen calcium en magnesium tekort te ontdekken bij deze melker. Dus wat doe je dan als alchemist: je adviseert een aantal zwartzout korrels op te steken. Puur en alleen, omdat het vulkanische deel ervan de vitamine organisatie ten opzichte van de DNA eiwitstructuur te activeren. Want in negen van de tien keer is een onduidelijk ziektebeeld te wijten aan een gebrekkige communicatie tussen de genen en in dit geval vitamine opname. Nou, al na 48 uur stond het arme dier weer redelijk op zijn poten, maar kon nog niet geheel en al genezen worden verklaard. Dus ik duik in mijn aller oudste chemieboeken. En zie dat ooit een Duitser in de late middeleeuwen het anti malariamiddel kinine van de Romeinen heeft herontdekt. Dit terzijde. Want, in vivo, ofwel in een levend organisme is het altijd afwachten wat het ermee doet. Maar gezien de ernst van de situatie, heb ik gekozen om binnenkort een aantal zelf gemaakt kaneeltabletjes te gebruiken.
Waarom kaneel. Mijn kennismaking met dit tropische product stamt vanuit mijn jeugd, waar ik is iemand sprak met veel kennis op dit gebied. Hij, liet me de voor- en nadelen zien van het gebruik ervan, want zo verteld hij me onomwonden: niks is zo zuurmakend als het oude cambium van de kaneelboom uit Sri Lanka. De details van zijn geneeskundige visie laat ik hier maar even achterwege.
Kaneel, zal naar mijn idee over voldoende slagkracht gaan beschikken om deze pieper uiteindelijk opnieuw volledig op zijn poten te zetten. Dat is gefundeerd op wat de kruidenman uit mijn jeugd opperde: een hoogwaardig kaneel, kan over zoveel organisch zuur beschikken. Dat het zelfs de DNA structuur helpt om zijn berekeningen opnieuw uit te voeren. Want, wat is een gen anders als een wiskundige dat al tevreden is met de uitkomst van zijn modellen. Ondanks, dat in de praktijk een pieper hiermee niet op eigen poten kan staan. Ach ja, dat is een zaak van het immuunsysteem zal deze knappe kop oordelen. Alleen, een serieuze melker zal hier toch compleet anders over denken. Dus vandaar, dat ik een nieuwe samenstelling wilde uitproberen, waarbij een zeer hoogwaardige Sri Lanka kaneel de basis bij vormt.
Alles, draait in de alchemie om praktisch resultaat, dus ik heb de melker gevraagd om het vulkanische zwarte zout nog even rustig de tijd te geven. Maar niet langer dan maximaal 28 dagen, want een pieper draait in ongeveer een maand. Zijn spijsverteringshormonen en enzymen van links naar rechts. Net als links en rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, zie bv kefir of biogarde.
PS. Op termijn verwacht ik meer vragen als het gaat om kaneel, daarom zal ik binnenkort met meer uitgebreide informatie komen.