- zaterdag 21 augustus 2021
In Op (de) Hoogte kon je lezen dat men rekening wil gaan houden met de werkende mens en daarom later wil starten. Ik kan dit niet goed plaatsen, want in de afgelopen 60 jaar werkte 80% van de liefhebbers tegenover nu een kleine minderheid. De gemiddelde duivenmelker heeft de pensioengerechtigde leeftijd, toch zeker als ik in eigen omgeving rondkijk.
Daarnaast wordt de term ‘roofvogels’ gebruikt. Gisteren las ik echter op PIPA dat die ook in de zomer massa’s jongen oppeuzelen. Het kan aan mij liggen, maar ik begrijp het dus niet. Ze kunnen hun argumenten denk ik beter niet meer laten leiden door een wekelijkse poll waar amper mensen op reageren.
Het weer is de laatste jaren in april en mei geregeld beter geweest dan in augustus. Je zou dan maar in augustus met de jonge duiven moeten starten.
In die 30 jaar dat ik aardbeien teelde, plantten we de jonge stekken van 25 juli tot half augustus. We begonnen met 30 graden en eindigden medio augustus in de stromende regen. Daarna volgde vaak beter weer halverwege september. Als ik op dit moment naar buiten kijk, is het niet veel anders.
Ook dit soort data kan je terugvinden in databases die weersgegevens verzamelen van over de jaren. Zoiets kan bijvoorbeeld wel tot goede onderbouwingen leiden. Een taak voor het NPO-bestuur, misschien?