- woensdag 30 mei 2018
Dennis van Veggel met TOP duivin 16-674
Zomer
Dit jaar een vroege mei zomer. Na enkele plensbuien hier en daar in het land is het op veel plaatsen kurk droog. De plantjes kunnen daarom ook wel wat water gebruiken. Wij hebben een groente tuintje en nu geregeld in de avond sproeien. Zo niet dan kunnen we er net zo goed gras in doen. Mirjam heeft gisteren de eerste aardbeien van de koude grond gegeten. Al 2 keer is de snijbiet gesneden. De bonen staan er ook goed bij net als de aardappelen. Dus nu ook in de avond weer wat te doen. Niet zo erg om met dit weer een beetje met water te knoeien. Gisteren gooide Berrie me nog nat en zaten ze al in een badje te kliederen. Wel warm water erbij gedaan. Gewoon leidingwater is wel een beetje koud. Over koud water gesproken er zijn ook wel liefhebbers die van te voren al emmers water klaar zetten voor de duiven zodat het water op temperatuur komt. Zelf doe ik dat niet. Dat komt misschien omdat ik zelf ook het liefst lekker koel drinken uit de koelkast drink. Lauw water of bier daar word ik gewoon misselijk van. Dus de duiven ook lekker fris water. Frank de Bosere zou met dit weer zeggen : Genoeg water drinken …. proost.
Op eigen hok
Donderdagavond zijn 10 duiven mee gegaan naar La Ferte st Aubin 511 km. Het waren 4 doffers en 6 nonnen. Daar men niet op deze nieuwe losplaats kon lossen is men uitgeweken naar het 20 km dichterbij gelegen Orléans. Dit is een plaats waar vroeger je hart sneller van ging kloppen. Het grootste jonge duiven concours ter wereld was het , ja was het. Helaas hebben de zogenaamde wijze mannen dit concours de nek om gedraaid. Waren er toen veel verliezen op de vluchten boven 500 km met de jongen , totaal niet. Nu men met de jongen alleen maar korte vluchten speelt zijn de verliezen met de jaarlingen een groot probleem geworden. Te weinig ervaring ? Misschien wel. Maar goed donderdag zijn er dus de mand in gegaan. Ook vrijdagavond mochten er 20 mee naar Maxence 333 km. Dit waren 9 doffers en 11 nonnen , hiervan de 2 overnacht nonnen. Dus weer een mooie kijk deze week. Nadat ze beiden om 7.30 waren gelost. Weer te vroeg daar in noordwest Franrijk nevel was. In Peronne was maar 500 meter zicht. Afdeling Brabant stond ook in Maxence en loste om 8.30 uur. Zeeland ging in Maxence 8.45 los. De Belgen gingen daar vanaf 9 uur uit de manden. Afdeling 5 loste in Peronne om 8.45 uur. Noord Holland in Asse Zellik 9.30. Ondanks de omstandigheden , oosten wind en warmte , een concours duur van 20 - 25 minuten bij voorstaande afdelingen. Hier in de club waren er in 25 minuten wel geteld 9 van de 193 duiven terug. Van Maxence staat het hier op de meeste plaatsen één uur open. Met nogal wat achter blijvers. Conclusie van alle leden , niet achteraf meneer de voorzitter maar in de morgen al , weer te vroeg gelost. Heb wel eens meer geschreven men moet geduld op brengen en om deze tijd kan één uur later los veel uit maken. Liever voor vertrek vers water en een uur later los. Nu zal ik wel weer een mail krijgen van de voorzitter dat men het prima heeft gedaan. De liefhebbers hier denken er anders over. Hier op het hok waren er in totaal op beide vluchten 30 mee en er zaten er zaterdagavond 28 in het hok. Op Orleans werd met de 3e begonnen en op Maxence met de 2e dus ik mag niet klagen. De volledige uitslagen op de blog bij uitslagen 2018. In Utrecht mogen de Veggeltjes ook niet klagen. Op Orléans 7 van de 9 in de prijzen te beginnen met de 2e. Op Maxence gingen alle jaarlingen mee ze beginnen met 1 en 2. In de regio B1 en B werd het 2 en 3 en hier 22 van de 33 in de prijzen. In de Afdeling 7 tegen 9221 duiven werd begonnen met 3 en 4. Weer een prachtige prestatie op deze zware vluchten. TOP jongens. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/