- woensdag 04 oktober 2017
Ron en Dennis van Veggel op bezoek
Satelliet hok
Al 3 jaar gaat een ronde jongen naar Ron en Dennis van Veggel uit Utrecht. Ik kan wel zeggen dat ze een geweldige boots hebben door de duiven van hier. Eind vorig jaar zijn enkele kwekers van Ron en Dennis naar hier gekomen , ze hadden er eigenlijk geen plek voor. Deze duiven kruis ik met mijn duiven en ze hebben er dit jaar goede resultaten mee behaald. Enkele oudere (jaarling) duiven van hier zijn echte toppers. In regio B1 het vroegere UCK hebben ze over het hele jaar 4 duiven staan bij de kampioensduiven te beginnen met de 2e , 5e , 9e en 10e. De 2e , 5e en 10e komen van mij en de 9e komt uit 2 duiven van Ron en Dennis zelf. Ze zijn in B1 1e Generaal Snelheid en over het hele jaar 3e Generaal Totaal geworden , ze spelen geen overnacht vluchten. Van heel Afdeling 7 zijn Ron en Dennis 4e Generaal Snelheid en 10e Generaal Totaal geworden. Super zoals de mannen in Utrecht hebben gevlogen in 2017. Ze noemen zich het satelliet hok Ad de Jong. Met zulke mooie prestaties ben ik er wel een beetje trots op. Aan de duiven lig het dus niet , nu bij mezelf nog beter. In 2018 gaat er weer een ronde naar Utrecht en hopelijk zitten er weer enkele toppertjes bij.
Later met jongen beginnen
Iedereen heeft hier zijn mening over. Wat mij betreft eind juni met de jongen beginnen en half augustus de natour. Vindt men de jonge duiven vluchten te vroeg dan kan men op de natour starten. Ook zie ik graag dat de vluchten verder zijn dan ze nu zijn. Met de jongen minstens Orléans 490 km. De laatste natour vlucht was vroeger Dourdan of Etampes 430 km. Dit jaar was dit Roye 288 km. Gezonde jongen kunnen veel aan. Doordat de laatste jaren de afstanden steeds korter zijn geworden is het net of ze veel minder aan kunnen. Je ga ook duiven kweken die zoals men wel zeg , alleen een rondje om de kerk kunnen vliegen. Op de korte vluchten is de wind de overheersende factor geworden. En dat is op de verdere vluchten denk ik minder het geval. Op de taartvluchten blijven er ook weg maar dat hoor je meestal niet. Geef mij maar het vliegprogramma van 20 jaar geleden.
Op eigen hok
Het gaat zo z’n gangetje net als wel op alle hokken denk ik zo. Enkele keren per week gaat het bad in de ren en als het goed weer is mogen ze ook een poosje in de spoetnik die op de klep staat. De voorbije week lekkere temperaturen en dan gaat de rui ook goed. Heb de verluchting van het jonge duivenhok aangepast en ben nu bezig om de kleppen te veranderen , dit op advies van Ron en Dennis. Wel iets anders dan we dachten maar eerst zo maar eens proberen in 2018. De kit was schijnbaar verdroogd en de balkjes waren verrot doordat het regenwater er door sijpelde. Er moesten enkele nieuwe balkjes in , nu maar vast klaar maken , het seizoen 2018 kan beginnen …. haha. Nee , gelukkig een poosje rust wat de vluchten betreft. Nu het vroeger donker is kijken hoe de duiven weer gekoppeld gaan worden. Er zullen weer enkele op elkaar komen. Ik had vorig jaar de meeste duiven omgekoppeld. Nu komen de ouders van de 2e en 5e asduiven van Ron en Dennis weer op elkaar te staan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er weer zulke goeie uit komen. Zitten ze gekoppeld dan komen ze er in ieder geval wel uit dat koppel want ieder koppel zit apart in een kweekbox. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/