Artikelen


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 9 juni 2023 | week 23
 



Voorwoord

Olympische Grand Prix Concoursen, het spel gaat beginnen!
Volgend weekend is het al zover: de eerste van de acht geplande Olympische Grand Prix vluchten staat op het programma. De Olympische Grand Prix St. Vincent, oftewel De Pyreneeën klassieker. Het is alweer het derde jaar dat wij als Duivensportbond Grand Prix vluchten organiseren. Wij hebben vorig jaar gemerkt dat de belangstelling voor de Grand Prix vluchten toeneemt en inmiddels een prominente plaats innemen op het vliegprogramma. Een mooie ontwikkeling!

Ook dit jaar staan er voor de Midfond, Dagfond, Marathon en de Jonge Duiven weer twee Grand Prix concoursen op het programma. Zoals u inmiddels weet, zal er ook dit jaar één week voor de wedvlucht een voorbeschouwing te lezen zijn in Het Spoor der Kampioenen en in Op (de) Hoogte. Voorbeschouwing is leuk en geeft aandacht, maar het gaat natuurlijk om de winnaars. Wie scoort de 1e Nationaal St. Vincent. Wie heeft het sterkste team ingezet en zal gehuldigd worden als Grootmeester?

Allemaal nog vraagtekens, vele kanshebbers…
Het zal vast en zeker weer onuitwisbare verhalen opleveren, hoogtepunten in het leven als duivencoach! Waar mogen wij Falco Ebben naar toe sturen om het succesverhaal op beeld vast te leggen? Het zullen vast weer prachtige opnamen worden, dat weten wij inmiddels al zeker! Wie is er straks trots om als winnaar naar voren te komen bij de huldiging die zal plaatsvinden tijdens de Olympiade in Maastricht? Een uniek moment voor een unieke prestatie. Omdat dit tijdens de Olympiade gaat gebeuren kunnen familieleden of bekenden ook aanwezig zijn. Het is eenmalig en zal de sfeer zeker verhogen. Samen kunnen wij er een geweldige happening van maken.

Geen Olympische Grand Prix’s zonder onze sponsoren. Ik wil ze graag hartelijk bedanken voor het ondersteunen van de Grand Prix’s. Voor St. Vincent in het bijzonder de firma Beyers, die ook dit jaar onze openingsklassieker weer sponsort.

Voor de eerste drie per sector en de Landelijke Grootmeester is ook dit jaar weer het speciaal hiervoor ontworpen bronzen duifje beschikbaar als blijvende herinnering. Er zijn maximaal 5 hoofdprijzen te verdienen, die gaan af op de 1e, 10e, 50e, 100e en 250e, prijs, mits deze voltekend zijn. De uitkering is in cadeaubonnen ter waarde van € 200, € 150, €100, € 75 en € 50. De inleg is €1,- door op niveau 9 het aantal aan te geven in kolom 19 speelt u mee voor deze hoofdprijzen. Ook dit jaar verschijnt na het seizoen het boekwerk met de reportages van alle winnaars, een blijvende herinnering in een mooi boek. Wie wil er nu niet in staan en bij de unieke Olympische Grand Prix toppers horen?

Zoals ik hierboven al aangaf zullen alle winnaars worden uitgenodigd voor de huldiging tijdens de Olympiade in Maastricht die gehouden wordt op 26, 27 en 28 januari 2024. Zodra de juiste datum en het tijdstip van de huldiging bekend is zullen wij die publiceren. Ik wens iedereen heel veel succes bij de laatste voorbereidingen van de Olympische Nationale Grand Prix St. Vincent 2023!

Vogelgriep
Gelukkig, maar laat ik het afkloppen, blijven uitbraken van de vogelgriep ons tot op dit moment bespaard. In de natuur is de vogelgriep nog steeds aanwezig bij vogels, maar gelukkig geen uitbraken bij pluimveebedrijven. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er op dit moment door het NPO Bestuur en de WOWD geen aandacht aan wordt geschonken. Wij zijn op dit moment in gesprek/overleg met het Ministerie van LNV, het is maar dat u het weet. Als er nieuws te melden is zullen wij dat, zoals u van ons gewend bent, zeker direct doen.

Opgevangen duiven……. een compliment!
Wij hebben de laatste weken uitdrukkelijk aandacht gevraagd voor de manier waarop wij horen om te gaan met opgevangen duiven en alles wat daar mee te maken heeft. Ik wil graag een welgemeend compliment maken aan iedereen die er op een goede en positieve manier aan bijdraagt. Er zijn inmiddels de nodige positieve reacties binnengekomen. Mooi en goed voor de duivensport, laten wij samen op de ingeslagen weg doorgaan!

Hopelijk mooie vluchten het komend weekend, succes!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 


WEDSTRIJDEN

Voorbeschouwing Grand Prix St. Vincent 


In het Spoor uitgebreid aandacht voor de Nationale Concoursen. Deze week een vooruitblik op de Grand Prix St Vincent van 16 juni. Wilt u de vooruitblik bekijken? Klik dan op onderstaande button. 

Allen alvast heel veel succes gewenst!
 
Vooruitblik Grand Prix St. Vincent
 

                                                                                                       Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR

Gespecialiseerde koeriersdienst voor ophalen gevonden duiven 


Om te zorgen dat duiven opgehaald worden als zij gevonden zijn, kunnen koeriersdiensten ingezet worden. Als NPO hebben we goede ervaringen met HDV Koeriers. Ook als liefhebber kun je gebruik maken van de diensten van HDV Koeriers. 

HDV koerier is gespecialiseerd in het vervoeren van duiven. "Wij begrijpen dat het belangrijk is dat uw duif met zorgvuldigheid vervoerd wordt en nemen die zorg graag voor u uit handen. Koerieren is onze passie. Doordat wij al ruim 20 jaar ervaring hebben in de duivensport  is uw duif bij ons in goede handen als wij hem vervoeren."

Kosten voor het ophalen van één duif in Nederland € 40 (exclusief tolkosten).
Klik hier voor meer informatie en of vul het formulier in om een duif op te laten halen.

Zorgplicht
Wanneer de NPO een gevonden duif moet laten ophalen doordat de eigenaar in gebreke blijft, geeft de NPO opdracht aan HDV Koeriers om de duif op te halen en af te leveren bij het dichtstbijzijnde Centraal Hok. De kosten van de koerier en eventueel van het opvangen van de duif in het Centraal Hok worden doorbelast aan de NPO. De NPO verhaalt de kosten op de eigenaar van de duif.
 

MIJMERINGEN

Eerlijk spel 


Inleiding
De eerste Midfond (M19) en Dagfond (E21) vluchten zijn interessante vluchten om te analyseren. Het aantal deelnemers en gezette duiven is (nog) relatief hoog en daarmee zijn deze vluchten representatief en lenen ze zich voor een nadere analyse. In het bijgevoegd overzicht zijn beide vluchten geanalyseerd en dat levert een aantal interessante observaties op. Ik zal u door de totalen praten en dan kunt u zelf zien hoe het ervoor staat in uw eigen afdeling.
 
Lees hier verder
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 

Wie lost waar
 


WEDSTRIJDEN

Het weer voor zaterdag 10 juni


Ten noorden van Parijs goede losmogelijkheden, ten zuiden ervan een uitdaging. Een frontale storing ten zuiden van Parijs ligt daar vrijwel stationair wat inhoud dat er tot op de lijn Le Havre-Troyes enkele regen- en/of onweersbuien voorkomen en het dus overwegend zwaar bewolkt is met in de buien matige zichten. Ten noorden van die lijn wordt het geleidelijk licht tot half bewolkt, is het droog en zijn de zichten goed. In NL en B is het in de vroege ochtend al overwegend licht bewolkt. De aanvangstemperatuur is overal 20-22C. Wel moet er in NL in eerste instantie rekening worden gehouden met enige warmte op hoogte welke de oriëntatie kan verstoren. Dit verdwijnt na 08.00 uur. Eenmaal op de vlieglijnen is er weinig bewolking met een matige O- tot ZO-lijke wind. Wel loopt de temperatuur snel op naar 25C. De maximumtemperatuur wordt 29-30C, m.u.v. de Nederlandse noordkust, daar 22-24C.

Actueel weerbericht
Op de homepage van www.duivensportbond.nl vindt u wekelijks het meest actuele weerbericht. 

Bron: Vluchtbegeleidingduiven.nl

 

Ticketshop Olympiade is geopend  


De ticketshop voor de 38e Olympiade is geopend. Via de ticketshop kunt u eenvoudig de volgende zaken bestellen/reserveren:

  • toegangskaarten voor bezoek aan de beurs en tentoonstelling
    • jongeren tot 16 jaar gratis (hiervoor zijn speciale jeugdtickets beschikbaar)
    • Volwassenen (16+) toegangskaarten voor 1, 2 of 3 dagen
  • toegangskaarten voor de feestavond op zaterdag 27 januari 2024
    • een avond vol entertainment, heerlijk diner en drankjes
  • hotelaccommodatie in Maastricht en omgeving
    • keuze uit diverse prijscategorieën en locaties
  • treinarrangementen tegen gereduceerd tarief 
    • dagretour  
    • enkele reis (ook bij meerdaags bezoek aan Olympiade kunt u met de trein met korting reizen) 


Hotelaccommodaties en treintickets
Vanuit de ticketshop wordt u voor het reserveren van hotelaccommodatie en het aanschaffen van gereduceerde treintickets doorverwezen naar de websites van respectievelijk MECC Maastricht (hotelaccommodatie) en NS (treinkaarten met korting). U reserveert en betaalt uw aankopen rechtstreeks bij de accommodatie en NS. De website van MECC om hotelaccommodaties te reserveren is Engelstalig.

Toegangskaarten beurs/tentoonstelling en feestavond
De toegangskaarten voor de beurs/tentoonstelling en de feestavond koopt u via de ticketshop bij de NPO. Wanneer u aankopen/reserveringen wil combineren, zijn dat de losse bestellingen bij meerdere partijen die u apart van elkaar afrekent.

Klik hier om naar de Olympiade ticketshop te gaan
Klik hier voor Olympiade Nieuws #7 - juni 2023
Klik hier om naar de Olympiade Instagrampagina te gaan
Klik hier om naar de Olympiade Facebookpagina te gaan
 

Lees hier de digitale edities van Het Spoor


De nieuwe editie van Het Spoor is uit. Vanwege crisis bij de sorteercentra hebben veel liefhebbers Het Spoor niet ontvangen. Zolang deze crisis duurt wordt Het Spoor met Op (de) Hoogte meegestuurd. De nieuwe editie (editie 20) van Het Spoor vindt u hieronder. Ook editie 16 tot en met 19 zijn via een van de onderstaande buttons te raadplegen.
 
Nieuwe editie (editie 20) van Het Spoor
Editie 16 tot en met 19 van Het Spoor
Meer informatie over problemen bezorging Het Spoor
 
 
 

WEDSTRIJDEN

Nieuws vanuit de fondvrienden Brabant-Limburg          
 

Voor de 32e keer organiseert Fondvrienden Brabant-Limburg weer een prachtige en eerlijke competitie voor de liefhebbers van de grote fondvluchten. Er staan 3 nationale vluchten met middaglossing en 3 ZLU-vluchten op het programma. Evenals voorgaande jaren vragen wij u een contributie van € 25 waarmee u zonder extra kosten op liefst 6 vluchten een greep kunt doen in de goed gevulde prijzenpot van € 5175!
 
Lees hier verder
 

LADIES LEAGUE

SZHE: verslag Melun 




 

WEDSTRIJDEN                                           

Nieuws vanuit de ZLU                                                                        


Het nieuwe marathonseizoen staat alweer voor de deur, het opleren, africhten of hoe jullie het ook noemen willen is verleden tijd. Nu gaar het voor de “worst “ kan men zeggen. Onder leiding van Mickel Roumans, voorzitter ZLU zijn er door het bestuur vele tientallen uren gestoken in de voorbereiding van het seizoen 2023. Het zat ons, ook bijna een traditie, niet altijd mee. Perikelen zijn er bijna telkenjare, alleen dit jaar kwam de onmacht af en toe bovendrijven. Voor alsnog zijn alle werkzaamheden afgewerkt en de vele punten van aandacht voor zover als mogelijk afgehandeld. Wij verwachten dus een mooi seizoen en met behulp van de weergoden prachtige vluchten.
 
Lees hier verder
 
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten
 

20 oktober 2023 

Duivensportavond in Vogelwaarde Locatie: Cafe 't Karrewiel


28 oktober 2023 

Feestmiddag/kampioenenhuldiging Stg. Marathon Noord (SMN), aanvang 14.00 uur
Klik hier voor meer informatie.
 

18 november 2023 

Zeeuwse Manifestatie - Prijsuitreiking over seizoen 2023. Locatie: Zandlooper te Lewedorp
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 7 juni 2023
 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Ledenservice
Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden. Ook vindt u op de website informatie over het aanvragen van duplicaten.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2023

  • 28 oktober 2023 - Feestmiddag / Kampioenshuldiging Stg. Marathon Noord
  • 18 november 2023 - Zeeuwse Manifestatie 
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
 

2024

  • 26 tot en met 28 januari 2024 - Olympiade in Maastricht
  • 9 maart 2024 - NPO Ledenraad
  • 23 november 2024 - NPO Ledenraad
 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

klaus
04 mei 24
Er zijn bij duiven een aantal bacteriën die ziekten kunnen veroorzaken, maar dit niet onder alle omstandigheden doen. We noemen deze bacteriën: facultatief pathogene bacteriën. Ze kunnen in principe ziekte...

Columnist in Spotlight

30 april 24
Ik heb het knap lastig dezer dagen . Ik was het...
04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40