We zijn weer een weekje verder in het jaar 2018 en het einde komt in zicht nog 29 dagen te gaan.  Komende dagen zullen de eerste eieren in de schotel leggen en dan afwachten in volle verwachting tot er gele proppen in de schotels liggen en dan hopen dat het NPO zijn taak niet verzuimd en niet alleen aan de ,,Ladies leaque,, heeft gedacht maar ook dat onze ringen voor 1 Januari bij de ringenman liggen zodat we op 1 januari kunnen ringen.

Trouwens men moet doen wat men niet laten kan en dat ik van die ,,ladies leaque geen voorstander bent weten er inmiddels veel en dat vrienden van mij zeggen ,,ach Kees maak je niet druk laat gaan ,, hebben ze gelijk in, maar voor mij is duidelijk dat hier hokken achter zitten die best leuk met de duiven vliegen maar net niet door het geweld van anderen op het podium kunnen pronken en dit op deze manier wel willen gaan bereiken om daarna hun naam commercieel in de duivenwereld te kunnen benutten. Dus een tip : heb je een moedervlek op je linkeroor richt de Moedervlek – linkeroor leaque op of ben je homo richt dan de Homo leaque op , je weet dat je dan een grote kans hen om volgend jaar op de nationale dagen een delfsblauw bordje te krijgen en hopelijk zit er dan aan de achterkant een spiegeltje. Zelf heb ik andere idealen en dat is voor enkele grote mannen in de afdeling te zitten met de duiven en dan is mijn zaterdag goed want op zondag moet het vergeten zijn daar er dan weer een nieuwe vlucht op het programma staat en de ene week succes staat nooit garant voor de volgende week bij mij niet maar ook bij Bas en Willem niet en geloof mij die poepen ook elke zaterdagochtend voor de duiven twee keer en niet zo dik als normaal. dat is wat we gezonde spanning noemen.

Aansluiten nog even dit, de NPO heeft grote en wilde ideeën maar schuift het onderdeel ,,eerlijk spel,, weer een paar seizoenen voor zich uit terwijl iets als de ladies leaque gewoon snel bij de leden zonder inspraak van afdelingen door de strot wordt geduwd, ik leg me nu bij de uitspraak van een duivenvriend neer ,, laat gaan , zijn randverschijnselen ,, dus op dit moment ben ik er klaar mee maar zal volgend jaar na de huldigingen mijn gelijk bewijzen.

De beurs in Nieuwegein, zaterdag in de tuut tuut om snel even wat eigendom bewijzen te laten overschrijven en nu denkt u bij uzelf waarom dat kan toch via internet in 2018. Klopt , en dat heeft een melker vorige week die twee doffers bij mij gehaald heeft ook gedaan en dat ging prima. Maar dan heb je wel het vereniging en lidnummer van de vorige eigenaar nodig dus moet je weer bellen enz enz. Dus gelijk in Nieuwegein laten overschrijven en aan de overschrijfdame gevraagd of er geen mogelijkheden zouden bestaan om op de site bij het aanmelden van een opgevangen duif naast het telefoonnummer ook het lidnummer van de liefhebber te vermelden of naast de streepjescode een overschrijfcode op het eigendom bewijs te drukken. Heb je die overschrijfcode dan weten ze ook dat het eigendom bewijs in je bezit is bij overschrijving.  Ik zal wel weer een zeikerd of zwartkijker zijn maar probeer wel met alles mee te denken.

Terug naar de beurs en ik vond het een ideale locatie , niet groot wel overzichtelijk en wat de meeste niet zullen hebben doorgehad met de Mac Donald naast de deur. Ook was er veel makkelijker en ruimere parkeer gelegenheid dan in Rosmalen en Houten. Dus hier een compliment (niet schrikken dus ), goed gedaan NPO. Nu, ik heb wat rondgelopen en gesnuffeld praatje bij de ,,ladies leaque,, praatje bij Pigeon World, praatje bij Trapipharma,, babbeltje met de ,,mentor Willem,, , babbeltje met ,,Nico Namen,, Babbelde met de kampioen van de eilanden ,,Klein,, die dit jaar geweldig heeft gevlogen ook nog met de echt ,,grote,, man van Dream Pigeons. Bij Jan van de kamp nog twee en twintig kunststof schoteltje en schrapper in een zak laten glijden en toen snel met (ruim ) 130 kmu terug naar Rotjeknor om de verjaardag van mij Lady te vieren. En ondanks dat het bij elkaar slecht twee en een half uur geduurd had ( reizen en bezoek) heb ik er een goed gevoel aan over gehouden en zoiets gebeurd weinig.

Nog één ding en dan plaats ik deze rondom, een liefhebber zei ,,ik heb geen kans ,, en dat is iets waarin ik nooit zal geloven omdat ik elke duif als een individu ziet met eigen krachten en al heeft Pietje Puk of Jantje Lomp duizend duiven ik hoef er maar in het weekeinde ,,eentje,, in goede vorm en met de nodige kwaliteit te hebben die ze de loef afsnijd , in mijn visie bestaat het begrip ,, geen kans,, niet. Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.