Gerard Dekker

Als het maar iets toevoegt.

Zo een klein zinnetje, maar dat o zo vaak door mijn hoofd speelt. Altijd al

Nu is het niet zo dat bij al mijn dagelijkse dingen dit voorop staat maar op momenten dat ik beslissingen, groot of klein moet nemen, dan schiet het meteen in mijn hoofd.

Echt niet bij het doen van de dagelijkse boodschappen, maar wel als ik dingen maak of koop waar mee ik verder wil. Of dat nu in mijn dagelijkse leven is of in de duivensport.

Laat ik het maar bij het laatste houd en.

Er zijn meerdere hele aangename zaken in mijn leven, simpele zoals facebook en ingewikkelde, zoals onze mooie duivensport.

Ik hoor veel mensen denken en zeggen facebook.. dat is toch dat medium waar alles en iedereen maar een “kenner” is, en waar ze te pas en te onpas hun, in hun ogen, hun ongenoegen,aanmerkingen en kritieken,spuwen.

 Het is niet aan mij om psychiatertje te spelen,heb ik niet voor geleerd, maar wat ik wel weet is dat de meeste ongenoegens vanuit het leven van de mens zelf komen.

 Dus..O er is veel mis in de wereld, dus ook in ons duivenwereldje. Maar los je dat op door overal maar luidkeels je aanmerkingen en je kritieken te spuwen ? of gaan we gewoon doen,opmerkingen mogen, een goed gefundeerd verhaal ook. Overigens moet dat dan natuurlijk van 2 kanten komen.

Maar weerstand roept weerstand op en aan knokken hebben we niets. Oorlogen worden uitgevoerd op het slagveld, de vrede wordt getekend na een goed gesprek.

Dus als al die kritieken, die aanmerkingen en dat ongenoegen niets oplevert, ja daar is dat zinnetje dan weer als het niet op de ene manier gaat moet het op de andere, als het maar iets toevoegt.

Zo is het op onze hokken ook, je kunt de basis wel veranderen maar het moet iets toevoegen.

Hok zelf verbeteren een plank hier en daar, maar daardoor moet het wel verbeteren, moeilijk en een heleboel zoekwerk, maar wel dankbaar werk als het lukt. Dan heeft het iets toegevoegd en dat komt omdat je er over nagedacht heb. Betere duiven, voor degene onder ons die met alle respect meestal niet verder komen als de middelmoot misschien aan de ene kant iets makkelijker en aan de andere kant moeilijker. Namelijk als je bij een goede liefhebber wat bijhaalt is de kans groot dat je kolonie een opwaardering ondergaat, moeilijker gewoon omdat we niet allemaal grof geld willen of kunnen uitgeven voor ogenschijnlijk betere duiven. (maar wat is dat eigenlijk, de liefhebbers bepalen zelf de prijs) Niemand kan er in een jonge duif op een bonnetje of aangeschaft bij een andere liefhebber kijken.

Maar door te kijken naar de prestaties van de liefhebber waar je wat bij aanschaft wordt je heel wat wijzer en kijk dan kan een aanschaf iets toevoegen.

Lijkt mij logisch dat als ik iets aan wil schaffen dat ik dat bij een betere speler met betere duiven moet doen.

Persoonlijk denk ik dan niet aan de grote namen, voor mij onbetaalbaar, maar onder die grote namen zitten er nog vele liefhebbers zonder grote naam die op een hoger niveau presteren dan ik en dan is het toch niet zo moeilijk, dan voegen de duiven van die liefhebbers toch wat toe op mijn hok !

Dromen doen we allemaal en in onze dromen zijn die toevoegingen makkelijk te realiseren.

In het werkelijke leven gaat het iets minder snel. Maar heel vaak wordt het onmogelijke mogelijk als er eerst maar een beginnetje is.

Voor het jaar 2019 wens ik u alle gezondheid toe en een heleboel mogelijkheden die iets toevoegen aan uw leven