ad2016

Overmorgen zou het HaFo seizoen voor jonge duiven in Belgie beginnen. Voor Antwerpen zou dat betekenen deze avond inmanden voor Melun.
De KBDB heeft wijselijk besloten het HaFo seizoen twee weken uit te stellen. Dus deze avond wel inmanden voor HaFo en verder, maar alleen oude en jaarlingen.


AFGELOPEN ZONDAG
De
 prijsduur van Quievrain voor jongen afgelopen zondag, wel vroeg los, was acceptabel. Die van Noyon, 100 km. verder, was dat met anderhalf uur niet. Want stel je voor:
Iemand speelt met 9 jongen. 3 Prijzen zou dan normaal zijn. Geen prijs te veel of te weinig. Met een prijsduur van anderhalf uur zou dat (cijfermtig) betekenen elk half uur een duif. En dat is dus niet normaal!!! De HaFo voor jongen enkele weken uitstellen lijkt me prima. Omdat die bloedhete zomers steeds normaler lijken te worden is het misschien raadzaam zich ook te beraden over vliegprogramma's in de komende jaren.


WOUT
Meerdere vragen, ook uit het buitenland, waarom ik geen woord aandacht schonk aan de duif met de geknipte ring. Simpel: Ik vind dat een pure prive kwestie met geen enkele opbouwende functie naar duivensport toe. Misschien wel vallende onder nieuwsgaring maar dan nog. 


NIET WAARD
P heeft het over een heftige woordenwisseling in zijn club. X die helemaal aan de westkant woont gelooft niet in afwijkingen naar het westen en in fatale ZO wind.
Nou en? Die zijn er wel meer. Maar anderen hoeven toch niet hetzelfde te denken als jij? Dit is een vrij land waarin iedereen het zijne mag zeggen of denken.
Feit is wel dat je in Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant van overal berichten hoort over duiven die na afgelopen weekend in Engeland zijn aanbeland. Sommige kort daarna zelfs zijn gestorven. En kijk eens naar de uitslag in Zeeland. Het is Westkappelle boven, een plaats allereruiterst naar het westen.