Eerste jongen foto van 5 januari 2019


Nieuwe jaar

In het nieuwe jaar is het weer even wennen om geen 8 maar een 9 te typen voor het jaar 2019. Maar ach na enkele keren weet je niet beter. Wat zijn er weer veel vernielingen aangericht met de jaarwisseling. Waarom moet er dingen van een ander kapot gemaakt worden. Ook het vreugde vur in Scheveningen is totaal uit de hand gelopen. Het leek wel op een vulkaan uitbarsting. Je moet maar weer veel schade hebben en je vraagt je af wie gaat dat betalen. De verzekering , de gemeente dan komt het op het bordje van de bewoners. Ook weer verschillende oog slachtoffers vanwege het “ leuke “ vuurwerk. Nou die lichamelijk letsel hebben zullen het nooit meer leuk vinden denk ik zo. Ook in het rustige Vogelswerf leek het of de oorlog was los gebroken. Niet normaal van die knallen. Bij de duiven lagen de eieren te schudden in de schaal. Als ze maar niet door de schrik van het nest zijn gegaan en de eieren bloot hebben gelegen. Of ze nog allemaal goed zijn zien we later wel. Onze hond was nog niet bang maar na die harde knallen had ze een hartslag van 200 en kroop bij me op schoot en lag te rillen als een rietje. Had de tv hard aangezet zodat ze zo min mogelijk hoorde. Ze lag te luistern met de oren in de nek en dan is het oppassen. Gelukkig werd het na 2 uur rustiger en ben ik maar naar bed gaan.

Op eigen hok

Op de tweede januari zij alle vliegduiven weer een keer los geweest. De overnachters vliegen ongeveer een uurtje maar deze zijn ook heel de winter geregeld los geweest , ze zitten nog bij elkaar. Bij de september overnacht jongen laten ook al enkele doffers van zich horen. Dus als deze van elkaar gaan dan kunnen ze mooi in het fondhokje apart met de oudere duiven. Denk er over om ze in het begin van het seizoen op dubbel weduwschap in te vliegen. Daarom wil k=ik ze zo lang mogelijk bij elkaar laten zitten. Later hoop ik ze dan te koppelen zodat ze op de eerste overnacht vlucht dat ze mee gaan een dag of 10 – 12 op eieren zitten. Waarschijnlijk gaan de oudere naar de eerste vlucht (31 mei) en dan mogelijk enkele hiervan naar st Vincent. De oudere jaarlingen zouden 21 juni hun eerste overnacht vlucht te verwerken krijgen. Welke vlucht ze dan verder mee kunnen weet ik nog niet. Op 5 juli 14 dagen later is er weer een sector vlucht dat vind ik te dicht op elkaar. Had de vlucht van 5 juli liever een week later en dan Dax een week vroeger. Dan zit er 3 weken tussen st Vincent en Dax wat al veel jaren zo is. Als je alleen afdeling speelt zou je dan één groep kunnen spelen op 31 mei , 21 juni , 12 juli en 2 aug. Een tweede groep (oude) op 14 juni st Vincent , 5 juli Dax en 2 augustus Bergerac. Een duif 4x mee hoeft ook niet je geeft ze immers alleen mee als ze top zijn dus kan je ook een keer over slaan. Op de ochtendlossing 27 juli Orange weet men vaak met in manden al dat er verliezen zijn van uit het Rhónedal. Zo’n vlucht is niks voor mij ik had dan liever bv Agen oid. En trouwens een ochtendlossing is geen overnacht. Ik weet dat ik tegen sommige huisjes aantrap maar men moet er terdege van bewust zijn dat de vaak vele verliezen Orange echt niet kan. Je wil toch niet graag in het nieuws komen vanwege een rampvlucht. Fijn weekend , goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/