Ik hoorde mijn fax een aantal kant en klare A4tjes uit zijn apparaat laten rollen... Het is wijlen, Johan Kempen die in zijn spaarzame vrije tijd als lagere school leraar ons met name via PIPA voorziet van nieuwe informatie over 200 jaar duivensport. Dit keer een gedetailleerde bijdrage in concept over Edmond, de zoon van Tournier.

Maar gek genoeg, ik kan mijn gedachten niet bij het stuk houden, zonder dat ik moet terugdenken aan mijn jeugd, waarin het NP Orgaan elke vrijdag een hoogtepunt bij innam. En ik denk dat vele melkers van na de oorlog met mij veel leesplezier hebben gehad. Bij het lezen van de wekelijkse columns van Arie van den Hoek. Ach, en wie herinnert zich niet uit die tijd de vele honderden zwart wit pagina’s. Waar rassen als Hornstra’s, Delbars en Janssen duiven op vele hokken de boventoon voerde. En even later in onze gedeelde duivensport historie waren het de superuitslagen van Nil Hinten, De Klak en voor mij persoonlijk als kers op de taart de Gebroeders de Wit uit Koudekerk aan de Rijn.

Kortom, de nostalgie mag dan figuurlijk op het kerkhof liggen. Maar het is niet onbeleefd om zo nu en dan even stil te staan bij grote en kleine melkers, die vele malen voor ons de landelijke pers hebben gehaald.